diumenge, 30 de novembre del 2014

Gerhard Schröder I....més ombres que llums: Política Europea

Volia fer un article curt però m'ha tornat a sortir dens i l'he dividit en tres........Gerhard Schröder torna a l'actualitat ja que va cobrar 2 milions d'euros per escriure les seves memòries - ell va afirmar en una entrevista pública al Frankfurter Allgemeine que només era 1 milió -. El problema ve que el que li va pagar és un empresari Maschmeyer, que apart d'editor té una asseguradora ( AWD Holding - Swiss Life ) i es veure beneficiat directament - segons la revista Stern - de la reforma de les pensions del Schröder ( Riester-Rente) deixant lliure d'impostos la contractació de noves assegurances.

Gerhard Schröder nascut al 1944, fill d'una refugiada que va conèixer un soldat durant la guerra i que va morir al front sense conèixer el fill. Schröder va ser un " Kinderkrieg"- un nen de la guerra - extremadament pobra (ell defineix la seva familia com ASOCIAL - wir wären die Asoziale-). Gràcies al creixement del 60 i 70 va poguer estudiar dret i finalment arribar la Bundestag al 1980. UN ESCALADOR. President del Lander de Niedersachsen (Hannover) al 1990 i finalment Bundeskanzler al 1998 fins al 2005. Cal destacar també tres matrimonis.

És conegut que a les poques setmanes d'acabar el seu mandat va posar-se al servei d'una filial de Gazprom. Està clar que l'estètica li importa un rabe, és a dir, es deu fotre de les valoracions morals que poguem fer qualsevol. En comparació amb Helmut Schmidt que viu a Hamburg a la mateixa casa on vivia abans de ser Bundeskanzler, no és un referent moral a Alemanya. Al contrari, el vaquilla genera més confiança que Schröder.

En un article brillant al Frankfurter Allgemeine, KOHL critica durament la política exterior europea seguida per Schröder al que acusa dels greus problemas que patim en la actualitat:
1/ Grècia: es va trencar el lema REFORM KURS IST BEISTRITT KURS - les reformes són part del camí d'entrada a la Unió Europea. S'ha d'exigir reformes primer per després entrar a la UE de forma solvent. Afirma que ni ell ni Theo Waigel - el ministre finançes dels criteris de Maastricht  - amb la informació disponible haguéssin permès entrar a Grècia. Ara toca assumir les conseqüències de l'error, és a dir, PAGAR.
2/ El relaxació del PACTE D'ESTABILITAT i el debilitament de la relacions franco alemanyes, ja que Alemanya va deixar de ser un model al trencar el Pacte d'Estabilitat i invitar als altres països a relaxar els criteris de déficit públic.
3/ Gràcies a la introducció de l'EURO - per Kohl -  estem a avui discutint en el marc de la UE. Primer l'Euro i després la unió política és l'estratègia que es va seguir aleshores.
 

NOTA:Jürgen Habermas, el referent intel·lectual a Alemanya,  afirma que apart de Joschka Fischer, que es va evaporar ràpid, tota la política exterior seguida des dels governs de Schröder endavant està feta pensant en el consum intern.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada