diumenge, 26 d’octubre del 2014

Die Schwarze Null....el zero negre de l'amic Schäuble

El divendres, el Mateo Renzi va fer pública una carta de la Comissió amb recomanacions de cara l'aprovació dels pressupostos pel 2015 ja que qüestionen el Pacte d'Estabilitat. Una carta similar han rebut França, Austria, Slovènia i Malta.  Barroso s'ha mostrat "sorprès", la paraula fina per dir que està "cabrejat", i és que Renzi amb la manifestació contra la reforma laboral, la reducció en 4.000 milions d'euros dels pressupostos de les regions, està fotut. Fins i tot ha amençat en que la Comissió Europea sigui més transparent i faci públic les seves despeses. Entre això i els 2.100 milions del Cameron anem arreglats.
 
Aquest és un petit exemple sobre com estan les coses. La setmana passada Schäuble estava a la George Washington University amb en l'ex-ministre de finances, Larry Summer i el ministre de Finances italià, Pier Carlo Padoan.... Tots li van dir que s'estimulés el creixement a la Unió Europea - en defintivia que obrís l'aixeta - però ell res: Alemanya continua sent la locomotora d'Europa . Aquesta setmana s'ha reunit amb els ministre d'Economia i de Finances francesos. Aquests li han  proposat que el que estalvïin del pressuspost francès (50.000milions) que els alemanys s'ho gastin en inversions en infraestructures...resultat: han creat una comissió d'estudi.
 
Els seus companys de coalició del SPD, li repliquen que cal estimular l'economia ja que els indicadors avançats i les prevsions pel 2015 no pinten molt bé i que això pot reduir els ingressos del pressupost del 2015. La reducció del creixement afecta directament a les mesures amb més impacte social com la  implantació del salari mínim, la jubliació als 63 anys i l'ampliació del comput d'anys pels diners que cobren les mares per fill.
 
 
Però ell res. En Schäuble se'ns mostra impassiu.....des de 1969 tots els ministres de finances alemanys han presentat un pressupost amb déficit. Schäuble serà el primer en presentar un pressupost equilibrat, el "SCHWARZE NULL" - el zero negre -. Ell diu que això genera confiança!!! de cara als inversors de renda fixa, les futures generacions, etc etc....
 
En la política monetària les coses no van millor, un article del Frankfurter Allgemaine explicava que en Draghi va enviar a principis d'octubre el seu "ministre d'exteriors", Benoit Coeure, a Berlin per que els polítics alemanys no critiquéssin en excés el president del BCE. L'article afirma que el principal problema de Draghi és Schäbule, que critica obertament a Draghi. Les relacions amb Berlin s'estan refredant i això que Berlin compta a Draghi com un aliat seu ( almenys fins la conferencia de Jackson Hole). Tampoc ajuda l'antipatia mutua entre Weidmann, president del Bundesbank i el mateix Draghi...Es veu que hi ha apostes als actes on participen per veure si els seus camins es creuen. Weidmann es veu que "fuig com la peste" de Draghi. MERKEL CALLA - de moment - actuarà quan Draghi pugi l'aposta i vulgui comprar deute públic.
 
Nota1:Al febrer es decidirà la data de les noves eleccions a Grècia.
Nota2: El déficit prèvista a US i GB serà superior al 5,5% en ambdós països.
Nota 3: Us passo un gràfic:

Grafik: Euroland - Reales BIP, Produktionspotenzial und Outputluecke
 
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada