dissabte, 31 de gener del 2015

Els nostres: el Deutsche Bank II

"Kein Geschäft ist es wert, den guten Ruf der Deutschen Bank aufs Spiel zu setzen" - Cap negoci és prou valuós per jugar amb la reputació del Deutsche Bank" Aquesta frase de Ackermann em recorda una del meu avi Miquelet: TÉ LA CARA MÉS DURA QUE EL CIMENT ARMAT.

Quan hom posa com a objectiu un Return On Equity ( Beneficis/Fons Propis) del 25% anual, saps que hauràs de posar molta merda al balanç, que estaràs assumint un MAJOR RISC. Els escàndols del post anterior responen a l'assumpció d'aquesta estratègia, forts creixements a costa d'assumir un major risc ( i reventar l'empresa), però una persona com Ackermann ha de conèixer les conseqüències d'aixó i  fas un anàlisis cost-benefici sobre el què et costarà enmerdar el balanç (demandes) i els beneficis que en podràs treure......A tancament de 2014 hi ha 6.000 causes judicials obertes contra el DB. Tots els mitjans coincideixen a que els bons resultats de 2014 es deuen a que la despesa en advocats ha baixat de 3.036 a 1.571M€ ( Rechtsstreitigkeiten).

La seqüència lógica de l'estratègia anterior és el "too big to fail", és a dir que l'Estat - contribuents - asumeixi el risc del banc (MORAL HAZARD).  L'ex-economista en cap del FMI, Simon Johnson,  afirmava que Ackermann era un dels banquers més perillosos del món. Ackermann es ventava de no haver de passar la vergonya de ser rescatat.
 
El dia que van fotre fora l'Ackermann del DB, el Schäuble estava "DEMOSTRATIV GELASSEN" - obertament alleujat  -. Al 2012 hi va haver un remodelació del Consell d'Administració, van posar al capdavant l'austriac, Paul Achleitner, ex-director financer d'Allianz i la presidència executiva es va dividir entre l'Anshu Jain, un "indio" de la Índia format als EEUU i que parla un alemany pitjor que el meu i fins ara cap de la Banca d'Inversió i Juergen Fitschen, un appartatxik de la casa. El minut zero de prendre possessió ja van propugnar un KULTUR WANDEL, un canvi en la cultura del banc per minimitzar l'impacte dels escàndols...ara bé, tenen la crediblitat pel terra, ja que són els mateixos van deixar el banc fet un nyap!!!!!

El model "Universal Bank" que barreja la banca comercial i la banca d'inversió es troba en crisis després de 2008 i no pels intents regulatoris dels Estats  - es deuen pixar de riure els banquers - de majors provisions, menor palanquejament i major capital social, sinó per  que és un model difícilment  sostenible (que li expliquin a Lehman Bdrs). Els canvis tecnològics, la crisis i els baixos tipus d'interès impulsen  la verticalització del negoci en comptes de la concentració. DESTRUCCIÓ CREATIVA.

A hores d'ara al Deutsche Bank hi ha un fort debat sobre l'estratègia a seguir....és a dir, no tenen ni puta idea d'on van. De moment el departament jurídic i el de RSC tenen força feina però el DB ja no financia empreses de bombes "racimos", ni especula amb comodities alimentaries,  s'està retirant del mercat de la plata i l'or i suposo que no se la jugaran amb un nou escàndol pel trading de divises. En defintiva redueixen el balanç - i l'Investment Banking- i impulsen el servei a les empreses i la gestió de patrimonis. Sembla que tornen als origens....ara bé amb un Return On Equity al quart trimestre de  2014 del 1,5%. Han de fer reformes estructurals ( ajustos de plantilla, venda d'actius/filials, canvis en la direcció....).

El gran somni del DEUTSCHE BANK d'estar entre els 5 primers bancs mundials està enterrat.

Us passo el chart del DB....cotitza per sota de quan l'Ackermann va entrar.

DEUTSCHE BANK AG NAMENS-AKTIEN O.N.

PD0. Una altra grandiosa frase del Ackermann en referencia als judicis "Alle, die Geld verloren haben, versuchen, einen Teil des Geldes zurückzubekommen" Tothom que ha perdut diners intentar almenys una part, recuperar-los.

PD1. Si et llegeixes una entrevista del Juergen Fitschen sembla que sigui "socialdemòcratamodelorenano" amb frases com " l'austeritat no és una resposta a la falta de creixement" o "no es pot defugir del debat sobre la desigualtat ". També participa a la Comissió d'Infraestructures del Ministeri d'Economia de Sigmar Gabriel (SPD).
 
PD2. Les xifres del 2014
https://www.deutsche-bank.de/medien/de/downloads/Earnings_Release_4Q2014_dt.pdf

PD3. En l'anterior post em vaig deixar les provisions que té el DB per l'escàndol de Libor als EEUU és de 3.200 M$ i 450M€ per comissions a la banca privada.


Deutsche Bank Headquarters And News Conference As Bank Posts 4Q Loss

 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada