diumenge, 21 de setembre del 2014

Juncker, la nova Comissió Europea i la Demanda Agregada


Juncker ha "format" govern!!!! Ha escollit els 7 vicepresidents i els 20 comissaris de la Comissió Europea...Els alemanys estan força cabrejats per que el seu representat Oettinger només ha aconseguit la cartera d' Economia Digital sota la qual pengen 1.200 funcionaris ( Ohne Apparat bin ich nichts in Brüssel - sense aparell no sóc res a Brussel·les  va dir després de rebutjar un càrrec  sense contingut). Merkel esperava la de Comerç Exterior per negociar el tractat de lliure comerç amb els americans ( cotxes a canvi de drets d'autor ).

El nomenament del representat francès Pierre Moscovici per "Economia i Finances" ha posat els pèls de punta a mig Alemanya, ja que fins era el ministre d'economia francès especialista en incrementar sistemàticament el dèficit per sobre d'allò pactat. Malgrat tot, el "Financial Times"  l'anomena el sandwich ja que té al costat dos vicepresidents més ( Finlandia i Letònia) que vigilaran que no es mogui un mil·límetre de les política de contenció del dèficit públic.

Juncker ha optat per formar un Comissió amb representat de petits Estats per esdevenir un espècie de protecció contra la força dels grans Estats. També l'elecció té un toc presidencialista ja que ell brilla com una estrella marcant perfil propi: l'objectiu és que Brusel·les  deixi d'estar en regulacions petites (el repetit exemple sobre la regulació dels cogombres ) per ocupar un posició central en les qüestions europees.

Tot plegat el Die  Zeit titulava l'article de l'elecció com "Ein Affront gegen Merkel - una ofensa per Merkel". Juncker ha passat comptes amb la Kanzlerin després de les humiliacions patides  durant la campanya electoral on feia de teloner de Merkel - parlava 10 minuts als meetings - i es va cansar d'escolta que els que tenien l'última paraula de tot plegat la tenia el Consell ( Merkel ) on seuen els primers ministres europeus. Juncker es proposa reduir el poder dels Estats....però com?????

Doncs amb el seu amic president del Parlament Europeu Martin Schultz-  que per cert va ser sacrificat pel seu propi partit alhora d'esdevenir el representant alemany a Brusel·les- . La divisió de papers és clara Juncker marca les línies i Schultz les legitima a través del Parlament. Si Juncker aconsegueix posar en línia els Vicepresidents Econòmics en qüestions europees serà impossible que ja només els Consell ( Merkel ) pugui decidir-ho tot a Europa.

I aquí s'obre una línea clara per donar la volta a la política económica Europa: El Suddeutsche Zeitung informava aquest dissabte en exclusiva que Juncker està pensant en utilitzar els diners sobrants del fons ESM ( European Stability Mecanism) per crear un gran pla d'inversions a tot Europa ( 300.000 milions d'euros/ Milliarden dels 500.000 del fons) vehiculats a través de EIB ( European Investment Bank). De fet, el EIB ha demanat als 28 ministres de finances que pensin en plans d'inversions en els seus respectius països. Malgrat tot, el Ministre de Finances de Bayern ha que en realitat això era un pla de suport als euro escèptics "Alternative für Deutschland"


Nota: la funció dels vicepresidents és molt important ja que vigilen el que fan els altres 20 Comissaris i poden bloquejar les seves iniciatives








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada